dilluns, 29 de novembre del 2010

Brownie de xocolata


Ingredients per al Brownie de xocolata

· 250 gr. xocolata per fondre

· 100 gr. de mantega

· 200 gr. de sucre

· 2 ous grossos

· 75 gr. de farina

· 60 gr. de nous pelades

· 1 mica de mantega per untar el motllo

Ens caldrà un motlle quadrat d’uns 20 cm/25 cm de costat.




Com el farem

Posarem el forn a escalfar a uns 160º, encès a dalt i a baix.

Agafarem les nous i les trossejarem. No cal que siguin gaire petites, però alhora que tam

poc siguin molt grosses perquè ens podrien molestar per tallar el brownie.

Agafarem un caçó i hi posarem la xocolata i la mantega tallada a trossets petits i els posarem a fondre a foc lent. Ho anirem remenant amb una espàtula de fusta fins que la mantega i la xocolata siguin ben desfetes i barrejades. Aleshores, retirarem el caçó del foc i deixarem que la barreja reposi un minut.

Posarem els ous en un altre caçó amb el sucre i els batrem bé fins que la barreja sigui escumosa i blanqueta. Aleshores l’ajuntarem amb la barreja de mantega i xocolata i ho remenarem bé durant un minut.

Agafarem farina tamisada i la hi afegirem a poc a poc, amb ajuda de l’espàtula de fusta i la ben barrejarem. Hi incorporarem les nous i ho tornarem a remenar.

Agafarem un motlle i l’untarem amb un tros de mantega i tot seguit hi espolsarem una mica de farina. Hi abocarem la barreja del brownie i el posarem al forn durant 25 o 30 minuts. Passat aquest temps, traurem el brownie del forn, el deixarem refredar i el desmotllarem.

El tallarem en quadradets i... Bon profit!



Ah!, i el podem menjar sol o amb gelat de vainilla, de nata, de plàtan o del que més ens agradi.

5 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

fa molt bona pinta. entre torrons i polvorons, brownies

Lale Mur ha dit...

Núria, bon dia. M'encanta brownie, i com que sé com preparar-lo, ara mateix copiaré la teva receta i intentaré a fer-lo durant el cap de setmana. gràcies!

Alberich ha dit...

Mmmmm. Que bo!

Montse Fàbrega ha dit...

Sort que ara mateix no tinc gana, perquè ha de ser boníssim. El probaré. A l'associació el dia 10 farem un taller de torrons, els he tastat, i a més de bons queden molt i molt ben fets. Pots veure-ho al nostre bloc http://ambullsdedona.blogspot.com/

Montse Fàbrega ha dit...

Sort que ara mateix no tinc gana, perquè ha d'estar boníssim. Ja probaré de fer-lo. A l'associació el dia 10 farem un taller de torrons. Queden molt bons i amb molt bona presència, els pots veure en el nostre bloc http://ambullsdedona.blogspot.com/
A reveure