dijous, 13 de maig del 2010

Impressiona... molt

No tenia intenció de fer un nou escrit al bloc que fes referència a guerres, ni a conflictes, però cercant una música, he vist aquesta composició al Youtube que podeu veure tot seguit. Música i imatges creen un impacte sonor i visual que fa posar la pell de gallina, que no podria deixar a ningú indiferent. Mireu-lo fins al final...


5 comentaris:

Filadora ha dit...

Aquesta cançó sempre m'ha semblat molt trista (però bonica) i acompanyada amb el vídeo, no he pogut evitar que les llàgrimes em caiguessin.

Què t'anava a dir ha dit...

sense paraules..

Unknown ha dit...

Efectivament Núria. Sencillament esgarrifosas. Desprès del 26/1/1939 que el general José Yague Blanco, sorià com l' Antonio Machado, ocupés Barcelona en nom de l' exercit dels insurrectes, molts republicans emprenen el camí de l' exili pels diferents ports naturals de muntanya. Les metrelladores dels ràpits i maléfics avions Messermitch , a vol rasant, els acompanyes en les fredes nits de Febrer. Pau Casals, Pompeu Fabra, Companys, Aguirre, la Frederica Montseny acompanyada per la palafrugellenca Rosa Lavinya i el seu pare que mai més tornarà a veura, no en son l' excepció. Tampoc el propi Antonio Machado, que traspassà a Collioure, no sense abans haber escrit: "Caminante son tus huellas
El camino nada más;
caminante no hay camino
se hace camino al andar.
Al andar se hace camino
y al volver la vista atrás
se ve la senda que nunca
se ha de volver a pisar."
Als que tindran mes sort els esperen els camps d' Argelès, Saint Cyprien, la sarna, els polls, la disenteria, la prostitució forçada, en fi, encara no n'estem recuperats d' aquesta barbarie. Cal no oblidar-ho i personalment t'encoratjo a seguir-ho recordant. Gràcies Nuria.

Anònim ha dit...

Impressiona i fa por. Uns fets que van marcar a generacions i que ara, els més joves, no podem oblidar.

Silveri Garrell ha dit...

Molt bona música. Es veu un capellà que diuen es posa a favor del poble. ja es quelcom d'agraïr que el comentarista tingui aquest detall per a l'Església. Més aviat el bandols d'esquerres opinaven contra el Clero.