dijous, 27 de novembre del 2008

Tele- ordinador?



Llegeixo en un article que els televisors del futur immediat només tindran el cable que connecta l’aparell amb el corrent elèctric. Les altres funcions, com per exemple els altaveus, funcionaran mitjançant el Bluetooth.

Que l’empresa Intel treballa amb Internet Yahoo i empreses com Samsung i Toshiba per desenvolupar, TV widgets, petites aplicacions interactives per a canals de televisió.

La idea és que els usuaris puguem fer mitjançant la tele, moltes de les activitats que duem a terme amb l’ordinador: xatejar mentre mirem la tele, mirar un vídeo del Youtube, enviar correu,...



Segons explica l’article, aquest tipus de televisor sortirà al mercat d’aquí a pocs mesos. Caldrà veure l’acceptació que tindrà. Un dels reptes que es troben aquestes empreses és fer-lo prou àgil i atractiu perquè els usuaris, que estem acostumats a entendre la televisió com una eina estàtica, que funciona encara que mantinguem una actitud totalment passiva, ens acostumem a veure-la amb uns altres ulls i a aplicar-hi la interactivitat que demana un ordinador.


5 comentaris:

Striper ha dit...

Estarem a la guait de la novetat encara que suposo que al principi seran preus poc asequibles.

Sergi ha dit...

Potser és impressió meva, però trobo que la tele esta (o estava) passant una mica de moda. No em mal entenguis, sé que es consumeix cada cop més, però crec que no està a l'alçada, la gent la mira per desconnectar el cervell, i ha perdut molta força (i qualitat) en detriment dels ordinadors i internet. Per exemple, ara no s'espera a veure la sèrie predilecta per la tele, ni es grava res. Les noves generacions ho descarreguen tot d'internet, o directament fan servir streaming, penso que es diu així a la visualització de sèries o pel·lícules en temps real i sense descàrrega.

Amb tot això vull dir que la tele s'ha d'adaptar als nous temps si no vol quedar arraconada per tenir un sol ús (simple i banal). Ara es porta que cada aparell aglutini el màxim d'opcions possible. Mira els mòbils, per exemple.

Què t'anava a dir ha dit...

Amb el mòbil també ho podrem fer.Ens servirà també de clau de casa i del cotxe.

Carme Rosanas ha dit...

De moment ja tenim l'ordinador-tele, com diu en Xexu, ara vindrà la tele-ordinador, serà molt diferent?

Ferran Porta ha dit...

També en la línia del que comenta XeXu, fa temps que imagino la "mort" de la tele com la coneixem, i el naixement d'un nou sistema que aglutini tv i internet en un mateix aparell. Ja ve a ser això, oi?