dissabte, 8 de març del 2008

Tamara Lempicka, sensualitat i bellesa


Us convido a contemplar les pintures impactant de Tamara Lempicka filla d’una família burgesa i adinerada, nada a Varsòvia, a finals del segle XIX.

Pintora revalorada després de la seva mort, va ser titllada d’excèntrica, sofisticada, mundana, depressiva i elegant.



Els anys 20 es movia en una doble vida: bohèmia i de contacte amb persones de renom com Pablo Picasso i Jean Cocteau i aristocràtica en convertir-se en una pintora valorada i retratista de moda de l’alta burgesia.



Lempicka va desenvolupar un estil prematur, adscrit a l’Art Decó, amb pintures de dones etèries, de línies angulars i de colors de gran contrast , amb gran sensualitat i personalitat pròpia.



Les seves pintures desprenen un desig i una seducció delicats, que foren anomenats en aquells anys porno tou.



Dona seductora, elegant i dissenyadora pròpia va exposar les seves pintures de retrats principalment femenins en importants galeries d’Europa i d’Estats Units. No va ser fins anys més tard que es van valorar els seus quadres que han arribat a valors tant alts que val més un sol quadre que tot el que en va cobrar en vida.


2 comentaris:

Striper ha dit...

M'agraden , malgrat trobo mases angles i colors masa palids.

merike ha dit...

Nice pictures, also I have copied your player with Kenny Rogers, good songs, one of my big favourites is missing: Ruby:-) I hope you had a beautiful International Women's Day!!!