dimecres, 11 d’abril del 2007

Trobada d'homenatge a Marta Mata



El dia 14 d'abril de 2007, dia de la proclamació de la Segona República, es durà a terme un acte d'homenatge a Marta Mata.Marta Mata, pedagoga i defensora de l'educació laica, va fundar l'any 1965 de l'Escola de Mestres Rosa Sensat, un nucli de renovació pedagògica que, entre altres accions, va reprendre les escoles d'estiu per a mestres, instituïdes per primera vegada el 1914, en temps de la Mancomunitat de Catalunya. L'any 1971 va participar en la creació de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat Autònoma i, l'any següent, en l'inici de l'Escola de Mestres de la mateixa universitat on hi va impartir cursos de Didàctica de la Llengua i de Pedagogia.

L'any 1999 va ser nomenada doctora honoris causa per la UAB, distinció que posava en relleu la seva tasca com a pedagoga, la lluita per la recuperació de la memòria històrica educativa a Catalunya després de la guerra civil i la defensa de l'escola pública, democràtica i catalana.

Quan falta poc perquè es compleixi un any de la seva mort, Marta Mata serà homenatjada en un acte en el qual participaran pedagogs, polítics i músics.

Us podeu descarregar el programa de la trobada a:

http://www.martamata.cat/trobada.htm